Malta výrazně zpřísnila podmínky pro vstup. Do země mohou jen plně očkovaní

Letadlo Air Malta v Praze. Autor: Letiště PrahaLetadlo Air Malta v Praze. Autor: Letiště Praha

Vláda od příští středy zcela zavírá i jazykové školy.

Maltská republika je první zemí Evropské unie, která dovolí vstup do země jen lidem plně očkovaným proti onemocnění covid-19. Opatření bude platit od 14. července. Verdikt maltské vlády dnes potvrdila zástupkyně Malta Tourism Authority v Česku Kristýna Gottwaldová.

Jsme první zemí v Evropě, která dělá tento krok,“ řekl ministr zdravotnictví Chris Fearne o uzavření hranic pro neočkované. „V posledních dnech měla většina nových případů souvislost s cestováním – šlo o lidi, kteří přijeli ze zahraničí, nebo o Malťany, kteří cestovali za hranice a vraceli se. Většinou šlo o neočkované turisty,“ dodal ministr.

Kvůli nárůstu počtu onemocnění vláda rozhodla o uzavření všech jazykových škol. Malta, kde je angličtina úředníkem jazykem, je oblíbeným cílem pro výuku.

Děti od 5 do 11 let se musí prokázat negativním PCR testem ne starším než 72 hodin a zároveň musí být doprovázeny rodiči nebo zákonnými zástupci, kteří se prokážou uznávaným očkovacím průkazem. Děti do 5 let cestující s plně očkovanými rodiči nebo zákonnými zástupci nemusí předložit negativní PCR test. Nezletilí bez doprovodu nemohou cestovat na Maltu.

Z Česka na Maltu létají aktuálně jednou týdně ČSA a dvakrát týdně Air Malta.

Tagy Malta opatření kvůli koronaviru
25 komentářů