Ucelená akce. SŽ v létě opraví trať Poříčany – Nymburk, jako objížďka dostala zabrat

Nádraží Nymburk. Autor: Ondrej.konicek – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8029849Nádraží Nymburk. Autor: Ondrej.konicek – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8029849

Takováto ucelená akce, kdy projde opravou celá trať, zde podle Správy železnic dlouho neproběhla.

Správa železnic (SŽ) naplánovala na léto velkou opravu zhruba patnáctikilometrové tratě Poříčany – Nymburk, která mimo jiné slouží jako objízdná trasa při omezení na I. koridoru. SŽ aktuálně vypsala tendr, předpokládaná hodnota prací je 213 milionů korun.

„Důvodem je udržení odpovídajících parametrů této trati. Tedy aby nadále vyhovovala bezpečnému a plynulému provozu s ohledem na její vytíženost, využívá se totiž i jako alternativní objízdná trasa v případě omezení na úseku Poříčany – Kolín. Takováto ucelená akce, kdy projde opravou celá trať, zde dlouho neproběhla a po zátěži během rekonstrukce úseku Poříčany – Velim je již potřebná,“ uvedl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Klíčové práce podle něj proběhnou na železničním svršku v celém úseku Poříčany – Sadská – Nymburk město – Nymburk hl. n., dojde k výměně kolejnic a zřízení bezstykové koleje, vyčištění a doplnění kolejového lože, úpravě geometrické polohy koleje a bodové výměně pražců.

„U vybraných přejezdů se také opraví přejezdové konstrukce. Opravou projdou stanice Sadská a Nymburk město, včetně výhybek a nástupišť,“ doplnil Gavenda.

Výluky jsou naplánovány na období od 15. července do 23. srpna, podle SŽ budou v souladu s požadavky dopravců i „v návaznosti na potřeby nákladní dopravy v uzlu Nymburk, zejména pak na celozávodní dovolenou ve Škoda Auto“.

Tagy Poříčany - Nymburk Správa železnic
60 komentářů