TSK začíná hledat dozorce nad pražským parkováním, zahájila konzultace

Kontrolní vozidlo Eltodo. Pramen: TSK PrahaKontrolní vozidlo Eltodo. Pramen: TSK Praha

Praha začíná hledat velkého bratra pro zóny placeného stání.

Pražská Technická správa komunikací zahájila proces, na jehož konci má být smlouva na „monitoring vozidel v zónách placeného stání“. Tuto činnost aktuálně provádí společnost Eltodo, které v dubnu příštího roku vyprší pětiletá smlouva. Podle časopisu Forbes firma za hlídání parkovacích zón ročně inkasuje zhruba 40 milionů korun.

TSK zatím zahájila předběžnou tržní konzultaci, samotný tendr chce vypsat ve druhé polovině října. „Účelem předběžné tržní konzultace je zjistit aktuální stav možností, které při současném technologickém pokroku jsou dodavatelé schopni nabídnout v rámci zajišťování monitoringu vozidel v zónách placeného stání. Jde o přípravu veřejné zakázky a konzultace možností, které trh aktuálně nabízí,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Na jak dlouhou dobu bude TSK „sledovací“ firmu poptávat, nesdělila. „Jedná se o předběžnou tržní konzultaci, výběrové řízení se teprve bude připravovat,“ sdělila. Dodavatelé se mohou konzultací zúčastnit zasláním informací v požadované struktuře, TSK je navíc může oslovit k individuálnímu doplnění či objasnění zaslaných informací nebo k předvedení příslušné technologie.

Vítěz tendru bude mít podle Liškové čas na přípravu a případné převzetí technologií od současného dodavatele.

Tagy Eltodo modré zóny TSK Praha Zóny placeného stání Praha
6 komentářů