TSK na tři měsíce uzavře vytíženou spojku v Dolních Počernicích

Ulice Národních hrdinů. Foto: Google Street ViewUlice Národních hrdinů. Foto: Google Street View

Oprava se týká úseku mezi Štěrboholskou spojkou a Českobrodskou.

Technická správa komunikací uzavře od pondělí ulici Národních hrdinů v Dolních Počernicích. Zhruba kilometr dlouhý úsek je frekventovanou spojnicí mezi Štěrboholy a Dolními Počernicemi. Zakázku za 32 milionů korun provede společnost PORR.

Rekonstrukcí projde část mezi ulicemi Českobrodská a Štěrboholská spojka. Kromě opravy vozovky budou po celém úseku doplněny bezbariérové prvky, upraveno dopravní značení, budou rekonstruovány přípojky a 12 uličních vpustí včetně rektifikace mříží. Dojde k předláždění chodníků a obnově autobusových zastávek Rtyňská a Svatoňovická v obou směrech.

V první etapě do 20. října proběhne oprava od Českobrodské k Makovské ulici, do konce listopadu pak navážou práce na úseku ke Štěrboholské spojce. Rekonstrukce bude probíhat za kompletní uzávěry rekonstruovaného úseku. Vjezd bude povolen pouze složkám IZS a rezidentům. Objízdná trasa bude vedena pro osobní vozidla přes ulice Nedokončená a Do Říčan/Ke Křížkám. Další objízdná trasa pro nákladní dopravu je vedena přes Štěrboholskou spojku.

Omezení se dotkne i městské hromadné dopravy. Linka číslo 204 dočasně nebude obsluhovat zastávky Svatoňovická a Rtyňská. Linka 163 do oblasti nezajede vůbec, respektive rovnou najíždí na Nedokončenou a přes Českobrodskou směřuje do Běchovic.

Tagy Národních hrdinů Porr TSK Praha
7 komentářů