Transdev v tuzemsku dál nakupuje firmy, ovládl východočeský Audis Bus

Třínápravový minibus společnosti Audis Bus. Pramen: Audis BusTřínápravový minibus společnosti Audis Bus. Pramen: Audis Bus

Nadnárodní dopravní skupina Transdev nepolevuje v českých zemích v nákupních aktivitách. Po loňském ovládnutí moravskoslezské autobusové skupiny 3ČSAD a středočeské

Nadnárodní dopravní skupina Transdev nepolevuje v českých zemích v nákupních aktivitách. Po loňském ovládnutí moravskoslezské autobusové skupiny 3ČSAD a středočeské společnosti Anexia Bus si tentokrát vyšlápla do východních Čech. Tam Transdev aktuálně koupil rychnovskou firmu Audis Bus, která je regionálním dopravcem v Orlických horách a Podorlicku, v několika tamních městech zajišťuje i MHD.

Změny provedené k 29. červenci se objevily v obchodním rejstříku, na twitteru na ně upozornil východočeský zpravodaj České televize Vlastimil Weiner. Firmu od podnikatelů Milana Cedidly a Luďka Bárty koupil Transdev Česká republika, jehož šéf Radim Novák se stal i jedním z jednatelů Audis Busu.

„Bývalý ředitel Audis Busu Milan Cedidla zůstal odborným garantem pro zakázku v regionu,“ napsal Weiner. Transdev a Audis spolupracovaly ve velkém tendru Královéhradeckého kraje na dopravní obslužnost, když společně získaly oblasti Novoměstska, Trutnovska a Rychnovska. Zakázka potrvá od příštího roku deset let.

Transdev se tak zabydlel v dalším kraji. Nadnárodní obr vstoupil pod Novákovým vedením na český trh v roce 2018, za odrazový můstek si přitom zvolil Moravskoslezský kraj. Tam uspěl v řadě soutěží a po ovládnutí tamních 3ČSAD (Havířov, Karviná, Frýdek-Místek) zajišťuje dopravu v 11 autobusových oblastech ze 16, na které je kraj rozdělen.

Tagy Audis Bus Transdev
18 komentářů