Transdev opět na nákupech. Ovládl Anexia Bus a pronikl tak do středních Čech

Nové autobusy SOR pro Transdev. Autor: TransdevNové autobusy SOR pro Transdev. Autor: Transdev

Nadnárodní dopravní skupina Transdev projevuje v českých zemích velký akviziční apetit. Po nedávném ovládnutí moravskoslezské autobusové skupiny 3ČSAD si vyšlápla

Nadnárodní dopravní skupina Transdev projevuje v českých zemích velký akviziční apetit. Po nedávném ovládnutí moravskoslezské autobusové skupiny 3ČSAD si vyšlápla tentokrát do středních Čech a stala se jediným majitelem rakovnické společnosti Anexia Bus.

Vyplývá to ze změn uvedených v obchodním rejstříku. Transdev Česká republika je od 30. října jediným společníkem, jedním ze dvou jednatelů se stal tuzemský šéf Transdevu Radim Novák. Z majetkové struktury zmizeli dosavadní společníci Luboš Čermák, Petr Kubíček a Pavel Kopřiva. Vedení Transdevu nechtělo transakci komentovat, vyjádření slíbilo dodat v příštích dnech.

Anexia Bus působí především na Rakovnicku, kde zajišťuje autobusové linky v rámci Středočeské integrované dopravy. Podle informací na svých stránkách má firma k dispozici 57 autobusů a obsluhuje 34 linek. Jezdí mimo jiné i z Prahy do Jáchymova.

Pro Transdev znamená akvizice průnik do dalšího kraje. Nadnárodní obr vstoupil pod Novákovým vedením na český trh v roce 2018, za odrazový můstek si přitom zvolil Moravskoslezský kraj. Tam uspěl v řadě soutěží a po ovládnutí tamních 3ČSAD (Havířov, Karviná, Frýdek-Místek) zajišťuje dopravu v deseti autobusových oblastech ze 16, na které je kraj rozdělen. Snaží se přitom o expanzi i do dalších krajů, například Zlínského či Královéhradeckého.

Tagy Anexia Bus Transdev
7 komentářů