Tramvaje dostanou v Seifertově ulici na Žižkově větší prostor, Praha 3 zkrátí parkovací pruh

Seifertova ulice na Žižkově. Pramen: twitter Ondřeje RutaSeifertova ulice na Žižkově. Pramen: twitter Ondřeje Ruta

Místo parkovacích míst vznikne samostatný jízdní pruh, což má zamezit popojíždění aut po tramvajových kolejích.

Tramvaje jedoucí po Seifertově ulici směrem do centra Prahy by měly mít od června snazší průjezd po této žižkovské tepně. Rada Prahy 3 dnes schválila zkrácení parkovacího pruhu v části ulice, což má zamezit blokování tramvají v kolonách aut. Oznámil to místostarosta městské části Ondřej Rut (Strana zelených).

Dnešní parkovací místa, která jsou ve smíšené fialové zóně, budou zrušena v úseku od Blahníkovy po Seifertovu 63. Stane se z nich samostatný jízdní pruh, což má zamezit popojíždění aut po tramvajových kolejích. „Účinnost opatření vyhodnotíme a rozhodneme o dalším postupu po prázdninách,“ doplnil Rut.

Seifertova ulice na Žižkově. Pramen: twitter Ondřeje RutaSeifertova ulice, Praha-Žižkov. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářSeifertova ulice v Praze na Žižkově. Pramen. IPR PrahaTramvaje v Seifertově ulici v Praze na Žižkově. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Celá Seifertova ulice má přitom projít v příštích letech velkou proměnou. Pražští plánovači hovoří o pilotním projektu, kdy bude v Praze vůbec poprvé kladen velký důraz na „opatření spojená s klimatickou změnou, a to zejména systém hospodaření s dešťovou vodou“.

Ulice mimo jiné dostane nová stromořadí, upraví se parkovací místa a opravou projde tramvajová trať. Zastávky dostanou nová umístění. Práce mají začít příští rok.

Tagy Praha 3 Seifertova Žižkov
42 komentářů