Thein Industry pronajal první lokomotivu, šestikolák zamířil do Polska

Lokomotiva 181.121. Foto: Lokorent ServicesLokomotiva 181.121. Foto: Lokorent Services

Nová firma Lokorent Services mluví o plánech na pronájmy desítek lokomotiv.

Společnost Thein Industry rozšířila svůj byznys o půjčování kolejových vozidel. Přes svoji společnost Lokorent Services pronajala lokomotivu 181.121 polskému železničnímu dopravci FDM-REW.

Jde o lokomotivu, která v posledních letech již v Polsku jezdila. Lokorent se netají plány na expanzi, v tiskové zprávě mluví o rozšíření nabídky na desítky dalších lokomotiv.

Lokomotiva prošla modernizací ve společnosti RCS. „RCS má záměr soustředit se právě na opravy českých lokomotiv na polském trhu, a to za podpory dalších firem ve skupině Thein Industry. Konkrétně ve spolupráci se společnostmi Železniční Dodavatelská, jež zajistí dodávky náhradních dílů, společností Ponec, která se bude podílet na případné výrobě náhradních dílů a společnost Sourcing Point Technology s.r.o, která je spolehlivým partnerem Thein Industry a přispěje svými odbornými dovednostmi v oblasti lepení,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Lokorent má aktuálně tuto jedinou lokomotivu. Do konce roku chce modernizovat dalších čtyři až pět lokomotiv, příští rok až dvacet. Lokomotiva řady 181 se vyráběla na počátku šedesátých let minulého století, je určena pro těžkou nákladní dopravu. Vyráběla ji plzeňská Škoda pod typovým označením Škoda 31E.

Naším cílem je stát se významným partnerem pro servis, opravy a pronájem lokomotiv české výroby na polském trhu. Železniční doprava v Polsku významně roste a nabízí obrovský potenciál pro expanzi a inovace. Díváme se i do budoucnosti a zkoumáme možnosti akvizic, které by posílily naše postavení v této oblasti,“ dodává Filip Budník, investiční ředitel Thein Industry.

Tagy FDM-REW lokomotiva 181 Lokorent services Thein Industry
50 komentářů