SŽDC letos začne s opravou výpravní budovy v Berouně, vyjde na 230 milionů

Nádraží Beroun. Pramen: SŽDCNádraží Beroun. Pramen: SŽDC

Správa železniční dopravní cesty připravuje kompletní rekonstrukci nádražní budovy v Berouně. Tento týden zahájila výběrové řízení na stavební firmu, předpokládané

Správa železniční dopravní cesty připravuje kompletní rekonstrukci nádražní budovy v Berouně. Tento týden zahájila výběrové řízení na stavební firmu, předpokládané náklady na modernizaci komplexu tří propojených budov činí 228 milionů korun.

Investiční akce s názvem „Rekonstrukce výpravní budovy v žst. Beroun“ bude zahrnovat kompletní opravu nádražní, které tvoří odjezdová hala, administrativní budova a provozní prostory. V odjezdové hale dojde k přemístění pokladen a vzniku dalších komerčních prostor.

Rekonstrukce bude zahrnovat novou fasádu včetně zateplení, novou střechu, výměnu oken a dveří, úpravu povrchů stěn a stropů, výměnu podlah i interiérových dveří. Pro celý komplex budov se vybudují nové rozvody (kanalizace, voda, topení, elektroinstalace). Nově bude objekt osobního nádraží vybaven systémem chlazení a výměny vzduchu. Rekonstrukce bude dále řešit rozšíření informačního a kamerového systému.

Tagy nádraží Beroun oprava SŽDC výpravní budova
19 komentářů