Podruhé a za více peněz. Správa železnic zkouší znovu zadat opravu nádraží Beroun

Nádraží Beroun. Pramen: Správa železnicNádraží Beroun. Pramen: Správa železnic

Správa železnic nevzdává snahu opravit komplex nádražních budov v Berouně. Dnes vypsala druhou soutěž na zhotovitele, když první výběrové řízení

Správa železnic nevzdává snahu opravit komplex nádražních budov v Berouně. Dnes vypsala druhou soutěž na zhotovitele, když první výběrové řízení loni na podzim zrušila. Předpokládaná cena se od té doby zvýšila z 228 milionů na 245 milionů korun bez DPH. Originální novinkou na železnici je také záměr investora využít peníze z eurounijního Operačního programu Životního prostředí.

První tendr vypsala Správa železnic přesně před rokem, opravy měly začít už loni v září. Železničáři ale tendr zrušili s tím, že připraví nový „s podrobnější specifikací soutěžních podmínek“. Se zahájením rekonstrukce se počítá letos v červnu, práce potrvají 24 měsíců.

Nádraží Beroun. Pramen: Správa železnicNádraží Beroun. Pramen: Správa železnicNádraží Beroun. Pramen: Správa železnicNádraží Beroun.
Pramen: SŽDC

Nádraží tvoří komplex tří vzájemně propojených budov: odjezdová hala, administrativní budova a provozní prostory. Rekonstrukcí projdou všechny. Dočkají se například zateplení a nové fasády, dostanou novou střechu, okna a dveře, vybudují se nové rozvody či klimatizace.

V odjezdové hale dojde k větším dispozičním změnám, pokladny budou přemístěny a vzniknou nové komerční prostory. „Rekonstrukce bude probíhat na etapy, odjezdová hala bude cestujícím k dispozici, i když v omezeném režimu,“ doplnila mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Tagy nádraží Beroun oprava Správa železnic Top
27 komentářů