dkv-spojujeme

Správa železnic zahájí opravu nádražní budovy v Berouně, potrvá dva roky.

Nádraží Beroun. Pramen: Správa železnicNádraží Beroun. Pramen: Správa železnic

Správa železnic zahájí velkou rekonstrukci budov berounského nádraží.

Správa železnic na druhý pokus vybrala společnost, která kompletně opraví soubor nádražních budov v Berouně. Vítězem tendru se stala BAK stavební společnost. Celkové náklady dosáhnou 288 milionů, samotná stavební část vyjde na 215 milionů korun bez DPH. když předpokládaná cena činila 245 milionů. Rekonstrukce začne v nejbližších dnech, práce potrvají 24 měsíců.

Oprava přitom nabrala zhruba rok zpoždění. Správa železnic totiž vybrala stavební firmu až ve druhém tendru. První soutěž (vypsanou loni v březnu) zrušila s tím, že připraví novou „s podrobnější specifikací soutěžních podmínek“. Tehdy byla předpokládaná cena 228 milionů.

 

Nádraží Beroun. Pramen: Správa železnicNádraží Beroun. Pramen: Správa železnicNádraží Beroun. Pramen: Správa železnicNádraží Beroun.
Pramen: SŽDC

Nádraží v Berouně tvoří komplex tří vzájemně propojených budov: odjezdová hala, administrativní budova a provozní prostory. Rekonstrukcí projdou všechny. Dočkají se například zateplení a nové fasády, dostanou novou střechu, okna a dveře, vybudují se nové rozvody či klimatizace.

V odjezdové hale dojde k větším dispozičním změnám, pokladny budou přemístěny a vzniknou nové komerční prostory. „Rekonstrukce bude probíhat na etapy, odjezdová hala bude cestujícím k dispozici, i když v omezeném režimu,“ sdělila už dříve mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

(v původní verzi jsme nesprávně porovnávali celkové investiční náklady s cenou v soutěži, za nepřesnost se omlouváme)

 

Tagy nádraží Beroun Správa železnic
46 komentářů