Strakonickou rozšíří Porr a Swietelsky, cena v tendru spadla o desetinu

Strakonická ulice.Foto: Praha.euStrakonická ulice.Foto: Praha.eu

Rozšiřování Strakonické má začít už v březnu, potrvá do roku 2023.

Jednu z největších zakázek Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) pro letošní rok získalo sdružení firem Porr a Swietelsky stavební. Za 325 milionů korun provedou rozšíření Strakonické tak, aby byl velmi vytížený úsek plynule průjezdný pro autobusy.

Vítězství sdružení vyplývá z registru smluv. Porr vyhrál s cenou 325 milionů korun, odhadovaná cena zakázky byla 363 milionů korun. Záruka na provedenou práci je pět let.

Praha oznámila, že s úpravami Strakonické ve směru od zastávky Dostihová k Barrandovskému mostu začne už v březnu.. Na necelých třech kilometrech vznikne nový vyhrazený pruh pro autobusy, aniž by došlo ke snížení počtu jízdních pruhů pro osobní auta. Většina nákladů se zaplatí z evropských fondů.

Město si od investice slibuje snazší průjezd pro autobusy i vozidla integrovaného záchranného systému. Stavební pozemky leží podél západního břehu Vltavy v katastrálních územích Hlubočep, Velké Chuchle a Malé Chuchle. Rekonstruovaný úsek měří 2,7 kilometru, kvůli zachování výjezdového a připojovacího pruhu mimoúrovňové křižovatky s Mezichuchelskou ulicí nebude komunikace v tomto krátkém úseku rozšiřována. Hotovo má být v roce 2023. Po rekonstrukci vznikne na Strakonické nejdelší buspruh v Praze.

Tagy Porr praha Strakonická Swietelsky stavební Technická správa komunikací TSK
22 komentářů