Stavba nového mostu v Jilemnici má zpoždění, firma na několik týdnů zastavila práce

Most přes Jilemku v Jilemnici. Foto: Google Street ViewMost přes Jilemku v Jilemnici. Foto: Google Street View

AZ Sanace slibují dokončení do listopadu.

Liberecký kraj musí řešit zpoždění při stavbě nového mostu na silnici II/286 v Jilemnici. Stavební společnost AZ Sanace tu na několik týdnů bez důvodu zastavila práce. Kraji nyní slibuje dokončení do konce listopadu.

Jde o most v centru Jilemnice před okružní křižovatkou se silnicí II/293 od Studence. „Po demolici původního mostu firma téměř pozastavila na několik týdnů stavební práce. Nyní Libereckému kraji vedení společnosti slíbilo, že most zprovozní podle nového harmonogramu. Dle něj by se přes most mohli první řidiči dostat v listopadu letošního roku,“ řekl mluvčí kraje Filip Trdla.

V závěru minulého týdne stavaři dokončili vázání ocelové výztuže první opěry mostu. Nyní již pokračují práce její betonáží. „Na konci září se uskutečnilo jednání Krajské správy silnic Libereckého kraje s předsedou představenstva firmy AZ Sanace Jakubem Zavoralem. Ten nás ubezpečil, že most i přes zpoždění během výstavby bude letos v listopadu zprůjezdněn. Pevně věřím, že ujištění, která jsme od vedení firmy obdrželi, byla myšlena vážně a aktuální situaci bude odpovídat i nasazení pracovníků společnosti,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.

V Jilemnici nejde o jedinou dopravní komplikaci na silnici II/286. Začaly také práce na obnově povrchu v úseku od “lyžařského“ kruhového objezdu směr Mříčná až po odbočku k nemocnici. „Z důvodu frézovaní vozovky tak dochází i k dopravnímu omezení formou snížení rychlosti při průjezdu opravovaného úseku,“ uvedlo město na svých stránkách.

Tagy AZ Sanace II/283 Jilemnice Liberecký kraj
5 komentářů