Stát vrátí plný provoz u dalších rychlíků, na Slovensku přibude od neděle více než třetina spojů

Lokomotiva řady 162 v čele rychlíku z Děčína po příjezdu na pražské hlavní nádraží. Foto: Jan SůraLokomotiva řady 162 v čele rychlíku z Děčína po příjezdu na pražské hlavní nádraží. Foto: Jan Sůra

Ministerstvo dopravy po dohodě s Českými drahami vrátí od 15. května k původnímu předkrizovému jízdnímu řádu provoz na čtyřech dálkových

Ministerstvo dopravy po dohodě s Českými drahami vrátí od 15. května k původnímu předkrizovému jízdnímu řádu provoz na čtyřech dálkových rychlíkových linkách. Začíná rovněž jednat se Slovenskem o postupné obnově vlaků přes hranice.

Plán jezdit na čtyřech dalších rychlíkových linkách bez omezení potvrdil deníku Zdopravy.cz mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka. K obnovení dojde na linkách R9 (Praha – Havlíčkův Brod – Brno), R16 (Praha – Klatovy – Železná Ruda), R17 Praha – Tábor – České Budějovice / Třeboň – České Velenice a R20 (Praha – Děčín).

Podle Jemelky běží už i jednání o postupné obnově linek na Slovensko. „U mezinárodních linek jednáme o postupném zavádění vybraných vlaků a navyšování provozu v různých termínech od června až do období letních prázdnin. Přesný harmonogram upřesníme po dohodě s ČD v dalších dnech,“ dodal Jemelka.

K velkému návratu do původního stavu dojde od neděle na Slovensku. Železničná spoločnosť Slovensko se po rozhodnutí vlády rozhodla v jízdním řádu obnovit více než třetinu vlaků: dosud denně vypravuje 1 015 vlaků, od neděle 1396. Vrací se většina vnitrostátních vlaků s výjimkou kategorie IC.

Tagy České dráhy linky dálkové dopravy Ministerstvo dopravy ZSSK
28 komentářů