Správa železnic zprovoznila i druhou kolej v úseku Břeclav – Hodonín

II. koridor a následky tornáda z 24. 6. 2021. Pramen: Správa železnicII. koridor a následky tornáda z 24. 6. 2021. Pramen: Správa železnic

Podle stránek Českých drah zatím projíždějí jen vlaky kategorie EC a NJ, ostatní suplují autobusy.

Správa železnic dnes v 19:00 zprovoznila i druhou kolej na koridoru v úseku Břeclav – Hodonín, který poničilo minulý týden ve čtvrtek tornádo. Uvedla to mluvčí Radka Pistoriusová. První kolej uvedli železničáři do provozu v úterý. Místem ale projedou jen dieselová vozidla.

Podle stránek Českých drah zatím projíždějí jen vlaky kategorie EC a NJ, ostatní suplují autobusy. Provoz osobních vlaků má být obnoven 7. července. „Vlaky linky R 13 zůstávají nahrazeny autobusy do odvolání,“ hlásí České dráhy. Vlaky mohou úsekem projíždět sníženou rychlostí.

Správa železnic zatím vyčíslila škody na 320 milionů. Převážná část (přibližně 200 milionů) připadá na zničené trakční vedení. Velké škody jsou také na protihlukových stěnách a nádražních budovách. Z poničených budov bude nutná demolice pouze u nepoužívané prodejny jízdenek v Hruškách, ostatní budovy budou opraveny.

V úseku zasaženém tornádem proběhlo mimo jiné i podbíjení kolejí.

Tagy II. koridor Správa železnic tornádo
41 komentářů