Správa železnic opraví nádražní budovu v Mostě za téměř 700 milionů

Nádraží Most. Autor: Dezidor – Fotografie je vlastním dílem, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7679723Nádraží Most. Autor: Dezidor – Fotografie je vlastním dílem, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7679723

Správa železnic dostala od ministerské centrální komise svolení k další velké rekonstrukci nádražní budovy. Tentokrát se týká nádraží Most. Oprava

Správa železnic dostala od ministerské centrální komise svolení k další velké rekonstrukci nádražní budovy. Tentokrát se týká nádraží Most. Oprava by měla začít v roce 2023, celkové investiční náklady se odhadují na 685 milionů korun.

Stavba bude rozdělena do několika etap. V rámci první etapy projde rekonstrukcí odjezdová hala, kde dojde k úpravě schodiště a budou umístěny nové eskalátory. Zásahem do prostoru haly bude vytvoření samostatného přístupu k výtahu, který zajistí bezbariérový přístup na 1. nástupiště i do podchodu. Další bezbariérový přístup bude z nového parkoviště přímo na 1. nástupiště. Bude také osazen nový mobiliář – lavičky, koše či informační tabule.

Ve druhé etapě se stavbaři pustí do výškové části budovy a příjezdové haly. Komerční prostory pro bufet, restauraci a další doplňkové služby a obchody budou předmětem rekonstrukce ve třetí etapě. V poslední čtvrté etapě vznikne mimo jiné nové parkoviště a plocha pro cyklisty, kde bude možné i nabíjení elektrokol.

„Důvodem tohoto členění je i návaznost na námi plánovanou rekonstrukci železniční stanice a přilehlého autobusového terminálu, které má zase pod taktovkou město,“ uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Okrašlovacích prací se nicméně odjezdová hala dočká už letos. Jde o práce, pro které není potřeba stavební povolení a které Správa železnic nazývá nultou etapou. Aktuálně vybírá z několika návrhů vizualizací interiéru haly. Práce by měly začít v září.

Tagy nádraží Most rekonstrukce nádraží Správa železnic
32 komentářů