Správa železnic hledá projektanta velké rekonstrukce nádražní budovy v Mostě

Nádraží Most. Autor: Dezidor – Fotografie je vlastním dílem, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7679723Nádraží Most. Autor: Dezidor – Fotografie je vlastním dílem, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7679723

Železničáři hledají projektanta velké opravy nádražní budovy v Mostě.

Krátce poté, co centrální komise ministerstva dopravy schválila velkou rekonstrukci nádražní budovy v Mostě, udělala Správa železnic další krok v přípravě. Vypsala tendr na projektanta opravy, předpokládané náklady na projekt činí 33,2 milionu korun.

Předmětem zakázky je návrh stavby, dokumentace pro územní řízení, projektová dokumentace pro stavební povolení a pro provádění stavby a také autorský dozor. Termín pro odevzdání nabídek je 21. září, samotná stavba by pak měla začít v roce 2023. Celkové investiční náklady se odhadují na 685 milionů korun.

Stavba bude rozdělena do několika etap. V rámci první etapy projde rekonstrukcí odjezdová hala, kde dojde k úpravě schodiště a budou umístěny nové eskalátory. Ve druhé etapě se stavbaři pustí do výškové části budovy a příjezdové haly. Komerční prostory pro bufet, restauraci a další doplňkové služby a obchody budou předmětem rekonstrukce ve třetí etapě. V poslední čtvrté etapě vznikne mimo jiné nové parkoviště a plocha pro cyklisty, kde bude možné i nabíjení elektrokol. Dílčí úpravy, které nevyžadují stavební povolení, mají v takzvané nulté etapě proběhnout už letos.

Správa železnic plánuje do budoucna i rekonstrukci kolejiště. Město chce zase v příštích letech zbudovat u nádraží nový autobusový terminál.

Tagy nádraží Most oprava Správa železnic
34 komentářů