Správa železnic má stavební povolení pro novou nádražní budovu v Praze-Radotíně

Nádražní budova Radotín, vizualizace. Pramen: Správa železnicNádražní budova Radotín, vizualizace. Pramen: Správa železnic

Stavba má začít letos, hotovo by mělo být v srpnu 2023, předpokládaná hodnota zakázky je 34,3 milionu korun.

Správa železnic (SŽ) získala pravomocné stavební povolení pro novou výpravní budovu v pražském Radotíně. Oznámila to dnes na twitteru. K zahájení stavby tak zbývá jediný krok, vyhlásit vítěze tendru na zhotovitele, který běží od dubna.

Stavba má začít letos, hotovo by mělo být v srpnu 2023, předpokládaná hodnota zakázky je 34,3 milionu korun. Jádrem nové budovy bude hala s pokladnami, komerčními prostory a WC. Z haly povede schodiště do podchodu, čtyři vstupy na ulici a dva na 1. nástupiště.

Nádražní budova Radotín, vizualizace. Pramen: Správa železnicNová budova nádraží Radotín, vizualizace. Pramen: Správa železnicVizualizace nové výpravní budovy stanice Praha-Radotín. Foto: Správa železnicVizualizace nové výpravní budovy stanice Praha-Radotín. Foto: Správa železnicVizualizace nové výpravní budovy stanice Praha-Radotín. Foto: Správa železnicVizualizace nové výpravní budovy stanice Praha-Radotín. Foto: Správa železnic

„Jednopodlažní prosklený objekt naváže na stávající výpravní budovu, ve které bude služebna městské policie,“ uvedl již dříve šéf SŽ Jiří Svoboda. Správa železnic původně chtěla zrekonstruovat stávající budovu, vyhodnotila ji ale jako příliš velkou, zájem o ni projevila městská část Praha 16.

Stavba nové nádražní budovy není součástí modernizace tratě ze Smíchova do Radotína, která probíhá od roku 2019. Modernizace za 3,6 miliardy nicméně proměnila samotnou stanici Praha-Radotín. Loni v září zde začalo sloužit nové nástupiště.

Tagy Praha-Radotín Správa železnic
21 komentářů