Spolupráce Czech Airlines Technics s Air Serbia pokračuje, opravny se postarají o kola a brzdy celé flotily dopravce

Airbus A320 letecké společnosti Air Serbia. Zdroj: Czech Airlines TechnicsAirbus A320 letecké společnosti Air Serbia. Zdroj: Czech Airlines Technics

Servis bude prováděn na pražském letišti.

Czech Airlines Technics (CSAT) bude i nadále spolupracovat s leteckou společností Air Serbia. Dceřiná firma Letiště Praha zajistí srbskému dopravci údržbu, opravy a generální opravy kol a brzd pro celou jeho flotilu. Ta se skládá z Airbusů A330, A320, A319 a turbovrtulových ATR. O novém kontraktu informovaly opravny v tiskové zprávě.

„Jsme rádi, že můžeme být součástí růstové strategie Air Serbia. Spolupracujeme již mnoho let, jde tedy o další velký milník naší silné spolupráce a společné cesty,“ uvedl Martin Mintěl, manažer divize Components & Spares společnosti CSAT.

Servis kol a brzd pro celou flotilu bude prováděn na Letišti Václava Havla Praha. Letecká společnost disponuje dvěma Airbusy A330, třemi Airbusy A320, deseti Airbusy A319 a šesti letadly typu ATR 72-600. Dopravce si nově pronajímá také Embraer ERJ-190.

Pro CSAT nyní hledá Letiště Praha strategického partnera. Cílem je zvýšit konkurenceschopnost společnosti, a zajistit tak její atraktivitu pro zákazníky. Před několika dny napsaly Hospodářské noviny, že o opravny letadel se utkají těžké váhy českého byznysu i velké zahraniční firmy. Favoritem je podle zpravodajského serveru rozjetý zbrojař Michal Strnad, který vlastní i ostravský JOB AIR Technic.

Tagy Air Serbia csat Czech Airlines Technics
5 komentářů