Solaris získal největší zakázku na elektrobusy ve své historii. Dodá 183 vozů do Osla

Solaris Urbino 18 v elektrické verzi. Foto: SolarisSolaris Urbino 18 v elektrické verzi. Foto: Solaris

Po dokončení zakázky budou v Oslu jezdit už jen elektrobusy.

Norská společnost Unibuss AS objednala celkem 183 elektrických autobusů Solaris Urbino 18. Pro polského výrobce v majetku španělské společnosti CAF jde o dosud největší zakázku na bateriové autobusy.

Kontrakt oznámil Solaris v tiskové zprávě. Kloubové autobusy budou jezdit v Oslu, hodnota zakázky je 100 milionů euro. Dosud největší zakázkou na elektrobusy pro Solaris byla objednávka 130 autobusů pro Varšavu.

„Jsme mimořádně pyšní na to, že Unibuss SA nám opět věří a objednal si u nás další autobusy. Tak velká zakázka na elektrobusy je pro nás jasným důkazem toho, že bezemisní doprava se stává skutečností,“ uvedl Sverre Skaar, šéf Solarisu v Norsku.

Solaris dodá do Osla kloubové autobusy Urbino 18, které poprvé uvedl na trh v roce 2017. Jezdí už například v Bruselu, Berlíně, Barceloně nebo Varšavě. Budou vybaveny bateriemi o kapacitě přes 500 kW.

Solaris je dlouhodobým dodavatelem Unibussu, od roku 2006 mu dodal téměř 300 vozidel. Po dokončení této zakázky budou v Oslu jezdit jen autobusy s elektrickým pohonem.

Tagy elektrobusy Oslo Solaris Bus & Coach Unibuss SA
33 komentářů