Smartwings zrušily linku do Káhiry, její provoz ani nezačal

Boeing 737-800 společnosti Smartwings. Autor: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýBoeing 737-800 společnosti Smartwings. Autor: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Konec vysvětluje dopravce slabou poptávkou.

Letecká společnost Smartwings nezahájí provoz nové linky z Prahy do Káhiry. V srpnu oznámené spojení mělo začít 1. listopadu, dopravce ještě předtím posunul start až na druhou polovinu prosince. Nyní od plánů zcela ustoupil a do Káhiry létat nebude.

V rezervačním systému dopravce již Káhira zmizela z nabídky destinací, kam Smartwings létají. „Důvodem je aktuální nízká poptávka. Situace v regionu poptávce příliš nepomáhá,“ vysvětlila mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková.

Praha s hlavním městem Egypta nemá žádné přímé spojení, k obnovení mělo dojít po více než deseti letech, co na trase létaly ČSA. Dopravce plánoval dva lety týdně přes noc. Káhira by byla vedle Hurghady, Marsa Alam, Sharm Al Sheikhu, Al Alamainu, Taby a Marsa Matrouh sedmou destinací. Do většiny destinací se ale lze dostat jen prostřednictvím cestovní kanceláře charterovým letem.

Nejde o první destinaci, do které Smartwings či ČSA letos začaly prodávat letenky a pak spojení zrušily. Obdobně dopadly plány ČSA na spojení s Jerevanem.

Tagy CAI Káhira PRG-CAI QS smartwings
37 komentářů