EgyptAir začne létat z Prahy do Káhiry, nabídne tři lety týdně

Boeing 737-800 společnosti EgyptAir. Foto: Aero Icarus / Wikimedia CommonsBoeing 737-800 společnosti EgyptAir. Foto: Aero Icarus / Wikimedia Commons

Dopravce začne na třech letech týdně.

Letecká společnost EgyptAir nabídne od července novou linku z Prahy. Třikrát týdně začne létat do Káhiry. Zacelí tak mnohaletou mezeru v přímém spojení mezi oběma městy.

Lety začal dopravce dnes prodávat v rezervačním systému, k zahájení provozu dojde 9. července. Půjde o spojení v úterý, čtvrtek a v neděli. Z Prahy odletí v 16:20, v Káhiře bude ve 20:50. Z Káhiry poletí ve 12:25, v Praze bude v 15:20. Na linku nasadí Boeing 737-800.

Přímá linka do Káhiry umožní kromě jednoduššího spojení do největšího afrického města i možnost využít sítě linek dopravce zejména do dalších zemí v Africe či v Asii.

Přímé spojení mezi Prahou a Káhirou neexistuje více než deset let. Loni chtěly se spojením začít Smartwings, nakonec linka ani nezačala.

Smartwings zrušily linku do Káhiry, její provoz ani nezačal

Zatímco do Egypta z Prahy míří týdně desítky letů k přímořským letoviskům, do hlavního města se přímo z Prahy nelétá. Linka Českých aerolinií vydržela v provozu přes šedesát let, skončila v roce 2011 v jedné z mnoha vln osekávání sítě dopravce. V minulosti se z Káhiry objevily ještě občas mimořádné lety EgyptAir, nešlo ale o pravidelnou linku.

Tagy CAI Egypt EgyptAir Káhira prg PRG-CAI
12 komentářů