Smartwings potvrdily novou linku do Káhiry, do Antalye budou létat celoročně

Boeing 737-800 společnosti Smartwings. Autor: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýBoeing 737-800 společnosti Smartwings. Autor: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Linka bude v provozu dvakrát týdně.

Letecká společnost Smartwings spustí od 1. listopadu novou linku do Káhiry. Do egyptského hlavního města bude létat dvakrát týdně. Přímé spojení mezi Prahou a Káhirou se vrací po více než deseti letech, naposledy na trase létaly ČSA.

O plánech na novou linku informoval deník Zdopravy.cz minulý týden, dopravce dnes upřesnil plánované časy odletů. Let QS1244 bude odlétat z Letiště Václava Havla Praha vždy ve středu a v sobotu ve 22:50 s příletem do Káhiry ve 3:40 místního času.

Pro zpáteční let QS1245 z Káhiry do Prahy počítá letový řád s odletem z Káhiry ve čtvrtek a v neděli ve 4:30 místního času a na Letišti Václava Havla letadlo přistane v 7:35. Káhira je sedmou destinací Smartwings v Egyptě, vedle Hurghady, Marsa Alam, Sharm Al Sheikhu, Al Alamainu, Taby a Marsa Matrouh. Do většiny destinací se ale lze dostat jen prostřednictvím cestovní kanceláře charterovým letem.

Návrat linky Praha – Káhira po více než deseti letech. Smartwings žádají o povolení

Jsme rádi, že našim zákazníkům můžeme vůbec poprvé nabídnout přímé letecké spojení mezi Prahou a egyptskou Káhirou. Pro letní letový řád počítáme s dalším navýšením přepravní kapacity a frekvencí letů do této atraktivní destinace,“ řekl Petr Šujan, obchodní ředitel Smartwings.

Pro Smartwings půjde o jednu z více než dvaceti destinací, kam budou z Prahy létat během zimního letového řádu. Novinkou pro letošek bude spojení přes zimu dvakrát týdně do turecké Antalye (čtvrtek, neděle).

Tagy CAI Káhira prg PRG-AYT smartwings
31 komentářů