Smartwings začnou příští týden létat do Tel Avivu, start linky na Heathrow posunuly o měsíc

Boeing 737 MAX 8 OK-SWE před odletem do Malagy. Foto: SmartwingsBoeing 737 MAX 8 OK-SWE před odletem do Malagy. Foto: Smartwings

Do Izraele začíná dopravce se dvěma lety týdně, od července chce létat denně.

Letecká společnost Smartwings začne od 26. května létat do izraelského Tel Avivu. Půjde o další destinaci, do které obnoví provoz.

Restart linky oznámily Smartwings v tiskové zprávě. První týdny má létat dvakrát týdně, ve druhé polovině června rozšíří počty letů na čtyři týdně, od července denně a později dvakrát denně. Firma současně upozornila, že spuštění linky bude závislé i na situaci v Izraeli, které kvůli bojům s Palestinou musel být několik dní zastaven letový provoz.

Smartwings začínají s lety ve středu a v sobotu, poletí na noc: z Prahy ve 23:00, z Tel Avivu ve 4:50. Smartwings aktuálně provozují 14 pravidelných linek z Prahy, o minulém víkendu obnovily lety do Řecka.

Posun o měsíc naopak čeká linku do Londýna na letiště Heathrow. Namísto 3. června spustí lety nejdříve v červenci. „Důvodem jsou velké restrikce ve Velké Británii, turistické pobyty v Česku jsou také stále zakázány,“ vysvětlila mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Dopravce počítá se čtyřmi lety týdně.

Tagy LHR prg smartwings TLV
13 komentářů