Londýn – Dubaj dvanáctkrát denně. Emirates si pronajaly sloty od Cathay Pacific

Boeing 777-300ER v Dubaji. Foto: EmiratesBoeing 777-300ER v Dubaji. Foto: Emirates

Dopravce letos výrazně navýšil počty letů mezi Velkou Británií a Dubají.

Letecká společnost Emirates dál navýší počty letů mezi londýnským letištěm Heathrow a svou základnou v Dubaji. Umožní mu to dohoda s hongkongskou leteckou společností Cathay Pacific, od které si na londýnském letišti pronajal sloty pro zimní sezonu.

Dohoda počítá s pěti odletovými a pěti příletovými sloty týdně. Heathrow zůstává v síti Emirates unikátní destinací s nejvyšším počtem letů: přes zimu bude nabízet celkem sedm letů denně. „Toto dočasné navýšení uspokojí poptávku cestujících během rušné zimní sezóny a nabídne jim více přepravních možností,“ uvedla firma ke změně letového řádu.

Londýnské letiště Heathrow je aktuálně obsluhováno šesti lety denně Airbusem A380. Dodatečné lety budou provozovány v úterý, středu, čtvrtek, pátek a sobotu a budou obsluhovány širokotrupým letadlem Boeing 777-300ER, které je vybaveno v konfiguraci tří letových tříd: first, business a economy.

Aerolinka pokračuje v posilování svých služeb ve Velké Británii, společnost nedávno obnovila linku s A380 do Birminghamu a Glasgow, zdvojnásobila denní lety na Stansted a posílila lety do Newcastlu a na londýnské letiště Gatwick.

Emirates v současné době obsluhuje Velkou Británii 126 lety týdně. Šestkrát denně létá s A380 na Heathrow, třikrát denně s A380 na Gatwick, dvakrát denně na Stansted. Z Dubaje tak v zimním letovém řádu nabídne 12 letů denně, třikrát denně s A380 do Manchesteru, dvakrát denně do Birminghamu. Dále společnost provozuje denně linku do Newcastlu a létá rovněž denně s A380 do Glasgow.

Tagy EK emirates LHR LHR-DXB
15 komentářů