Smartwings spustí pravidelnou linku z Prahy do Izmiru, nabídnou dva lety týdně

Boeing 737-800 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-TVF v Saúdské Arábii. Foto: SmartwingsBoeing 737-800 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-TVF v Saúdské Arábii. Foto: Smartwings

První let je plánován na 30. května.

Letecká společnost Smartwings představila pro nadcházející léto již pátou novinku. Od 30. května spustí lety z Prahy do tureckého Izmiru a na trase tak doplní aerolinku SunExpress. Český dopravce plánuje dva lety týdně, a to v pondělky a čtvrtky.

„Let QS1198 bude odlétat z Letiště Václava Havla Praha vždy v 19:00 s příletem do Izmiru ve 22:35 místního času. Pro zpáteční let QS1199 z Izmiru do Prahy počítá letový řád s odletem ve 23:25 místního času a na Letišti Václava Havla letadlo přistane v 01:10 po půlnoci následujícího dne. Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou 189 míst,“ upřesnily Smartwings v tiskové zprávě.

Izmir znamená rozšíření letní nabídky Smartwings ze všech českých letišť na celkem 74 destinací. K dalším novinkám s odlety z Prahy bude patřit již dříve oznámená Ponta Delgada, Atény, Brindisi a La Palma.

Podle aerolinky vzroste kapacita oproti loňské letní sezóně z důvodu vysoké poptávky o 16 %. Na provoz plánuje nasadit flotilu 58 letadel. Létat budou nejen z Česka, ale také z Polska, Slovenska, Portugalska, Německa, Francie, Kanárských ostrovů a Maďarska.

Z Prahy bude během letního letového řádu létat 68 dopravců. Nabídnou 12,8 milionu míst, což je o 16 procent více než loni v létě. Podle předsedy představenstva Letiště Praha Jiřího Pose by mělo letištěm za celý letošní rok projít 16,1 milionu cestujících. Vloni jich bylo 13,8 milionu.

Pražské letiště očekává přes 16 milionů cestujících, dopravci navýší v létě kapacitu

Tagy Izmir letiště praha prg smartwings SW
16 komentářů