Sun Express spouští další linku z Prahy, bude létat do tureckého Izmiru

Airbus A320-200 společnosti Sun Express v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A320-200 společnosti Sun Express v Praze. Foto: Letiště Praha

Letecká společnost Sun Express otevře od letní sezóny další linku z Prahy do Turecka. Po spojení do Antalye začne jednou

Letecká společnost Sun Express otevře od letní sezóny další linku z Prahy do Turecka. Po spojení do Antalye začne jednou týdně létat do Izmiru.

Dopravce bude na nové trase létat od 30. května 2020 každou sobotu letadly typu Boeing 737-800NG v konfiguraci pro 189 cestujících. Start linky oznámilo Letiště Praha v tiskové zprávě.

Jsme velmi rádi, že se v příští letní sezóně navýší počet pravidelných přímých letů z Prahy do typicky dovolenkových destinací. Turecko je dlouhodobě jednou z nejoblíbenějších zemí, do které obyvatelé České republiky míří na svou letní dovolenou,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.
Nová linka letí z Prahy v 10:55, v Izmiru je ve 14:30. Z Turecka odlétá v 8:15 s příletem do Prahy v 10:05. Nejlevnější letenky zatím firma prodává za 180 eur.

SunExpress, který je společným podnikem Turkish Airlines a Lufthansy, již od loňského června provozuje linku z Prahy do Antalye. Příští rok z jednoho letu týdně bude z Prahy do Antalye létat třikrát týdně.

Izmir je třetím největším tureckým městem, z Prahy dosud přímé spojení neexistuje.  „Poté, co jsme loni v létě zahájili díky lince do Antalye své působení v Praze, jsme velmi rádi, že nyní navyšujeme frekvenci letů na této lince na tři týdně, ale také přidáváme spojení do druhé největší báze společnosti SunExpress, města Izmir. Lety do této prázdninové destinace na tureckém pobřeží Egejského moře budeme provozovat každou sobotu. Do Antalye pak budeme létat v úterý, pátek a v neděli. Díky tomu budou mít čeští turisté na palubě našich letadel další možnosti, jak cestovat za odpočinkem,“ řekl Wilken Bellmann, vedoucí plánování leteckých spojení ve společnosti SunExpress.

Tagy ADB Izmir letiště praha prg Sun Express Turecko
1 komentář