SunExpress bude z Prahy do Izmiru létat i v zimě

Sun Express a jeho Boeing 737-800NG. Foto: SunExpressSun Express a jeho Boeing 737-800NG. Foto: SunExpress

Jde již o druhé prodloužení provozu nové linky.

Letecká společnost SunExpress se rozhodla prodloužit provoz nové letecké linky z Prahy do Izmiru částečně i na zimní letový řád. Spojení nabídne ale jen ve vybrané dny, kdy bývá větší poptávka po létání.

Prodloužení linky do zimních měsíců oznámil dopravce v tiskové zprávě. Nové spojení do Izmiru začne letos v červnu. „Lety do Izmiru jsou v současné době naplánovány na období zvýšené zimní poptávky, přičemž možnost rozšíření nabídky letů do této destinace na další období bude posuzována v závislosti na zájmu o lety do této destinace,“ uvedla firma v prohlášení.

Podle rezervačního systému bude v nabídce pět letů v listopadu, dva v prosinci, tři v lednu a jeden v únoru. Jde již o druhé prodloužení letového řádu, původně měla linka skončit již na konci září. Z Prahy bude linka XQ825 odlétat ve 21:40 s příletem do Izmiru v 1:15. Z Turecka bude odlétat v 19:00. Na linku budou nasazována letadla Boeing 737-800 nebo 737 MAX 8 s kapacitou 189 cestujících.

V provozu přes zimu zůstane stejně jako letos i linka do Antalye, kam nabídne dopravce až tři lety týdně. Ceny letenek do Antalye začínají od 79,99 € v jednom směru a včetně zavazadla a do Izmiru již od 59,99 € v jednom směru (bez zavazadel).

SunExpres je společným podnikem Lufthansy a Turkish Airlines. Izmir je třetím největším tureckým městem.

Tagy Izmir PRG-ADB SunExpress
13 komentářů