Služba Mapy.cz nově nabízí přehled zaniklých tratí

Zrušená trať u Křimova v Krušných horách (Křimov - Reitzenhain). Autor: Jan Suchý, Prague – Vlastní dílo, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2070272Zrušená trať u Křimova v Krušných horách (Křimov - Reitzenhain). Autor: Jan Suchý, Prague – Vlastní dílo, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2070272

Společnost Seznam.cz přidala do své služby Mapy.cz další funkci. Začala v mapě ukazovat i zaniklé železniční tratě. Služba Mapy.cz to

Společnost Seznam.cz přidala do své služby Mapy.cz další funkci. Začala v mapě ukazovat i zaniklé železniční tratě. Služba Mapy.cz to oznámila na sociálních sítích.

Pro přehled zaniklých tratí stačí zadat do vyhledávání frázi „zaniklá železnice“. Poté se ukáže přehled tratí, z nichž některé jsou v krajině už jen málo patrné, jiné teprve v terénu mizí. U většiny položek jsou i fotografie a popis tratě.

„Pro milovníky železnic a tajuplných historických míst jsme do Map zanesli zaniklé železniční tratě. Budeme moc rádi, když nám nahlásíte ty, které tam ještě chybí a my je doplníme,“ uvedl provozovatel služby.

Mapy.cz ukazují i tratě, které mizejí díky přeložkám koridorů (například u Votic nebo Plzně), na seznamu je například i někdejší pionýrská železnice v Plzni nebo úsek Kralovice – Mladotice, který úředně dosud nezanikl. Na druhé straně chybí například koněspřežka z Českých Budějovic do Lince.

Na podzim začaly Mapy.cz ukazovat trasy nových dálnic a silnic a přehled informací k aktuálním stavbám. Ke každé stavbě je základní informace o předpokládaném termínu zahájení či dokončení.

Tagy mapy.cz zaniklá železnice
46 komentářů