Mapy.cz začaly ukazovat nově i silnice, které se staví nebo je stát plánuje

Stavba D1 v úseku Přerov - Lipník nad Bečvou. Foto: ŘSDStavba D1 v úseku Přerov - Lipník nad Bečvou. Foto: ŘSD

Společnost Seznam.cz přidala do své služby Mapy.cz další funkci. Začala v nich ukazovat i trasy nových dálnic a k aktuálním

Společnost Seznam.cz přidala do své služby Mapy.cz další funkci. Začala v nich ukazovat i trasy nových dálnic a k aktuálním stavbám současně i přidává základní informace o novém úseku komunikace.

Mapy.cz to oznámily na svém facebookovém profilu. Pro přehled stačí zadat do vyhledávání frázi „nové dálnice“. Poté se ukážou červeně nové stavby. Na seznamu jsou přitom nejen dálnice a silnice I. třídy, ale například i některé nové přeložky financované kraji, například obchvat Jičína. Ke každé stavbě je základní informace o předpokládaném termínu zahájení či dokončení.

https://www.facebook.com/Mapy.cz/photos/a.10150380869529388/10157855947349388/

Podobný portál (na vyhledávání ale značně pomalejší) provozuje přímo na svých stránkách Ředitelství silnic a dálnic. Ten obsahuje více filtrů na vyhledávání, možností je i hledání oprav.   Databáze projektů obsahuje podstatně více informací než na Mapy.cz. Podobnou aplikaci nedávno spustila také Správa železniční dopravní cesty.

Tagy mapy.cz nové dálnice nové silnice
56 komentářů