Mapy.cz: Letos je rekordní počet uzavírek a přenosných semaforů

Kolona, ilustrační foto. Autor: Osvaldo Gago – Vlastní dílo, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=265548Kolona, ilustrační foto. Autor: Osvaldo Gago – Vlastní dílo, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=265548

Pocit motoristů, že letos o prázdninách stojí v kolonách více než v minulých letech, má zřejmě reálný základ.

Pocit některých motoristů, že letos o prázdninách stojí v kolonách na silnicích více než v minulých letech, má zřejmě reálný základ. Alespoň podle serveru Mapy.cz ze skupiny Seznam, který uzavírky zobrazuje od roku 2018.

„Aktuálně máme v Česku cca 5900 probíhajících uzavírek. A také 190 semaforů s kyvadlovou dopravou. Realita tam venku bude ještě o kousek víc, i tak, absolutní rekord,“ napsal web Mapy.cz na svém twitterovém účtu.

Mapy.cz využívají mimo jiné dat Národního dopravního informačního centra (NDIC) a jeho Jednotného systému dopravních informací. „Druhým zdrojem jsou pak hlášení přímo od našich uživatelů, kterého si velmi vážíme,“ uvedla mluvčí Seznamu Petra Dvořáková.

Podle ní je letos v létě zhruba o 50 procent uzavírek více než před rokem. V roce 2019 byl jejich počet podle Mapy.cz 1500. Web sleduje dlouhodobé uzavírky i omezení spojená s náhlou událostí, zejména nehodou.

Tagy mapy.cz uzavírky
22 komentářů