Slováci zavedli na léto 44 nových sezónních vlaků, neomezené cestování nabízí za 2105 Kč za měsíc

Vlak na Chmarošském viaduktu u Telgártu. Foto: ZSSKVlak na Chmarošském viaduktu u Telgártu. Foto: ZSSK

Slovenské ministerstvo dopravy se rozhodlo letos výrazně posílit provoz na železnici během prázdnin. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zavádí na letní

Slovenské ministerstvo dopravy se rozhodlo letos výrazně posílit provoz na železnici během prázdnin. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zavádí na letní sezónu 44 nových spojů na celkem deseti linkách. Vláda tak chce podpořit domácí cestovních ruch. Cestujícím nabízí letos i možnosti nákupu jízdenek pro neomezené cestování.

Nová vlaková spojení jsou v provozu od 4. července, budou jezdit až do 15. září. Jde o linky Spišská Nová Ves – Spišské Podhradie, Prešov – Stará Ľubovňa, Košice – Muráň, Košice – Slavošovce, Košice – Dobšiná, Prešov – Banská Bystrica, Košice – Banská Bystrica, Banská Bystrica – Mlynky, Banská Štiavnica – Zvolen, Bratislava – Plavecké Podhradie. Podle ZSSK se dopravce zaměřil hlavně na oblasti vhodné pro pěší turistiku a cykloturistiku.

Kompletní přehled všech letních sezónních vlaků je na stránkách ZSSK.

ZSSK letos opět nabídne i jízdenky na neomezené cestování ve všech vlacích po určitou dobu. Novinkou je letos jízdenka na 31 dní pro dospělé, kteří nedosáhnou na žádnou slevu: 31 dní si ZSSK nacenily na 79 euro, tedy 2105 korun. Cestující do 26 nebo nad 60 let zaplatí za měsíc neomezeného cestování 29 euro. Týden pro cestující ve věku 27-59 let  vyjde na 29 euro. Kompletní ceník je na stránkách ZSSK. Podobnou nabídku mají i České dráhy se svojí Jízdenkou na léto.

Tagy Jízdenka na léto neomezené cestování slovensko Železničná spoločnosť Slovensko ZSSK
10 komentářů