České dráhy přišly opět s letní jízdenkou. Cena i přes úbytek vlaků zůstala stejná: od 85 korun na den

RegioPanter v Židlochovicích. Foto: České dráhyRegioPanter v Židlochovicích. Foto: České dráhy

České dráhy i letos prodávají svoji letní nabídku Jízdenku na léto. V týdenní, či dvoutýdenní variantě nabízí cestujícím neomezené cestování

České dráhy i letos prodávají svoji letní nabídku Jízdenku na léto. V týdenní, či dvoutýdenní variantě nabízí cestujícím neomezené cestování vlaky Český drah za ceny od 85 korun za den.

V porovnání s loňským rokem ale došlo k jedné velké změně: na řadě tratí vám bude jízdenka k ničemu: České dráhy v prosinci přišly o zhruba pět procent výkonů na některých tratích a u nových dopravců nabídka neplatí. Jde o velkou část spojů ve Zlínském kraji či trať z Ústí nad Orlicí do Mlýnického Dvora nebo osobní vlaky mezi Libercem a Lomnicí nad Popelkou a ze Železného Brodu do Tanvaldu. Nesvezete se s ní ani u rychlíků Brno – Bohumín, Praha – Příbram – České Budějovice, Praha – Tanvald, Praha – Rakovník a Kolín – Rumburk.

„Jedná se o síťovou jízdenku platnou ve všech vlacích ČD, určenou i pro opakované pojíždění po stejné trati, její cena (například u dvoutýdenní varianty v plné ceně vychází na 85 Kč/den) je už nyní velmi příznivá,“ odpověděla mluvčí Českých drah Gabriela Novotná na dotaz, zda kvůli ztrátě části výkonů neuvažují o zlevnění.

I přes řadu změn ve smlouvách s kraji, kde došlo k omezení uznávání dokladů Českých drah, bude platit ve všech vlacích ČD. Tedy například i v Plzeňském a Jihomoravském kraji, kde došlo k omezení platnosti jiných dokladů ČD. Ani letos nebude platit v lanovce na Ještěd. U vlaků s povinnou rezervací je potřeba zakoupit ještě místenku.

Jiní dopravci podobnou jízdenku v Česku nenabízí. V případě integrovaných tarifních systémů se nabízí možnost využít například celodenní krajské jízdenky pro neomezené cestování v rámci jednoho dne všemi dopravními prostředky.

Jízdenku na léto lze využívat v období od 1. července do 31. srpna. V nabídce jsou dvě základní varianty. Týdenní jízdenka, která platí 7 dní po sobě s libovolným dnem začátku v červenci nebo srpnu, jejíž cena začíná na 690 Kč s IN kartou (790 Kč základní cena), nebo 14denní jízdenka, která platí 14 dní po sobě a její cena je od 990 Kč (1190 základní cena).

Jízdenka na léto je nepřenosná a cestovat na ní může jen osoba, jejíž jméno je na jízdence uvedeno. Při kontrole jízdenek je nutné vždy doložit průkaz s fotografií, jménem a příjmením uvedeným na jízdence.

Tagy České dráhy Jízdenka na léto Top
63 komentářů