Skupina 3ČSAD rozšířila flotilu Scanií na plyn o dalších šest kusů

Nové autobusy Scania pro ČSAD Havířov. Pramen: ScaniaNové autobusy Scania pro ČSAD Havířov. Pramen: Scania

Autobusová skupina 3ČSAD, kterou loni v létě ovládl nadnárodní koncern Transdev, rozšířila svou flotilu autobusů Scania na CNG o další

Autobusová skupina 3ČSAD, kterou loni v létě ovládl nadnárodní koncern Transdev, rozšířila svou flotilu autobusů Scania na CNG o další vozy. Od výrobce převzala šest autobusů Citywide LE pro ČSAD Havířov. Oznámila to Scania v tiskové zprávě.

Nově pořízené autobusy budou nasazeny na vytížených linkách v oblasti Hlučínska. Autobusy jsou vybaveny celovozovou klimatizací s nezávislou jednotkou pro řidiče, chladničkou v prostoru řidiče, couvacími senzory, USB zásuvkami a Wi-Fi. Kapacita třídveřového autobusu je 113 míst, z toho 50 k sezení a 63 ke stání.

Skupina 3ČSAD akvizicí rozšířila počet Scanií na plyn na 32. Další by měly přibýt v příštích měsících. Scania totiž uspěla i v další veřejné zakázce na šest autobusů o délce do 15 metrů; dodány mají být na konci letošního roku.

Skupina Transdev dominuje autobusové dopravě v Moravskoslezském kraji, který si zvolila za odrazový můstek pro expanzi do českých zemí. Samotný Transdev v soutěžích získal pět oblastí (Rýmařovsko, Novojičínsko západ, Krnovsko, Bruntálsko, Bílovecko). Další oblasti pak ovládl díky akvizici skupiny 3ČSAD, kam patří vedle ČSAD Havířov ještě ČSAD Karviná a ČSAD Frýdek-Místek. Uskupení 3ČSAD vládne v oblastech Českotěšínsko, Karvinsko, Orlovsko, Frýdlanstko a Hlučínsko. Transdev a spol. tak jezdí v deseti oblastech ze 16, na které je kraj rozdělen.

Tagy 3ČSAD Scania Transdev
16 komentářů