Škoda přišla o post nejprodávanější značky elektromobilů v Česku

Model Y. Foto: TeslaModel Y. Foto: Tesla

V Česku u Tesly převládají prodeje vozu Model Y.

Tuzemská automobilka Škoda Auto loni přišla o pozici tuzemské jedničky v segmentu elektromobility. Poprvé v historii byla nejprodávanější značkou v Česku mezi bateriovými vozidly Tesla.

Vyplývá to z dat o registracích nových elektromobilů, které zveřejnilo Centrum dopravního výzkumu na svém webu Čistá doprava. České úřady loni zaregistrovaly 1 619 nových vozidel od Tesly. Meziročně jde o více než pětinásobný růst.

Škoda Auto díky modelu Enyaq kralovala žebříčku nejprodávanějších elektromobilů tři roky. „Na výsledky Tesly měla nepochybně vliv její cenová politika, když na začátku uplynulého roku došlo k poměrně výraznému zlevnění nabízených modelů, na které dříve nebo později zareagovaly další značky mnohdy se slevami v řádech statisíců,“ uvedl Lukáš Kadula z Centra dopravního výzkumu.

V registracích nových vozidel Tesly převládá Model Y (1075 kusů), následován vozem Model 3 (408 kusů). Model S a Model X zaznamenaly řádově desítky registrací.

Škoda i nadále uhájila pozici jedničky v žebříčku podle jednotlivých modelů. Vozů Enyaq se loni u nás registrovalo 1442 kusů. Tesla však díky čtyřem nabízeným modelům zaregistrovala nejvíce nových osobních bateriových elektromobilů mezi značkami.

Prodeje elektromobilů rostou šestkrát rychleji než celý trh. Tesla výrazně překonala Škodu

Tagy prodeje elektromobilů registrace nových vozidel Škoda Auto tesla
81 komentářů