Škoda odeslala do Bonnu první z 26 objednaných tramvají

Nová tramvaj Škoda pro Bonn. Pramen: Škoda GroupNová tramvaj Škoda pro Bonn. Pramen: Škoda Group

Tramvaje pro Bonn jsou obousměrné tříčlánkové a nízkopodlažní s otočnými podvozky.

Plzeňská Škoda Group začala tento týden naplňovat tramvajovou zakázku pro město Bonn, když do Německa vyexpedovala první tramvaj ForCity Smart Bonn (41T). Tamní dopravní podnik si koncem roku 2019 v Plzni objednal 26 tramvají z rodiny ForCity Smart s opcí na dalších 12 vozidel.

Nová tramvaj Škoda pro Bonn. Pramen: Škoda GroupNová tramvaj Škoda pro Bonn. Pramen: Škoda GroupNová tramvaj Škoda pro Bonn. Pramen: Škoda GroupNová tramvaj Škoda pro Bonn. Pramen: Škoda GroupTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: APB PlzeňTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda Transportation

Tramvaje pro Bonn jsou obousměrné tříčlánkové a nízkopodlažní s otočnými podvozky. S délkou 30 metrů pojmou 180 cestujících. Mimo jiné budou vybaveny kamerovým systémem. Součástí zakázky, jejíž hodnota může dosáhnout až čtyři miliardy korun, jsou i dodávky náhradních dílů po dobu 25 let.

Bonnský dopravní podnik provozuje tramvaje na třech linkách, ve městě jezdí tramvaje z první poloviny 90. let od firmy Duewag. Od nových tramvají si dopravní podnik slibuje výrazné snížení nákladů na údržbu a zvýšení spolehlivosti.

Tramvaj nyní v Bonnu zahájí zkušební provoz, první kilometry začala polykat už v říjnu v Plzni.

Tagy 41T Bonn Dopravní podnik Bonn ForCity Smart Škoda Group
4 komentáře