Obrazem: Škoda nechala ve Vídni zmrazit a zasněžit první tramvaj pro Bonn

Testování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda Transportation

Škoda nechala mimo jiné otestovat funkčnost systémů vozidla při mrazu -25 °C.

První vyrobená tramvaj Škoda ForCity Smart (41T) pro německé město Bonn má za sebou testy v klimatickém tunelu společnosti Rail Tec Arsenal (RTA) ve Vídni. Škoda zde na základě dohody se zákazníkem nechala mimo jiné otestovat funkčnost systémů vozidla při mrazu -25 °C.

„Ve vídeňském klimatickém tunelu zkoušíme naše produkty ve vysokých mínusových a plusových teplotách. Tentokrát jsme v něm testovali tramvaj Škoda ForCity Smart pro Bonn. Zaledováním, při mokrém sněhu nebo dešti jsme ověřovali primárně její systémy a funkce,“ uvedl mluvčí Škoda Group Jan Švehla.

Testování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTestování tramvaje Škoda ForCity Smart (41T) v klimatickém tunelu ve Vídni. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: APB PlzeňTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda Transportation

Dopravní podnik města Bonn si koncem roku 2019 v Plzni objednal 26 tramvají z rodiny ForCity Smart s opcí na dalších 12 vozidel. Tramvaje pro Bonn jsou obousměrné tříčlánkové a nízkopodlažní s otočnými podvozky. S délkou 30 metrů pojmou 180 cestujících. Mimo jiné budou vybaveny kamerovým systémem. Součástí zakázky, jejíž hodnota může dosáhnout až čtyři miliardy korun, jsou i dodávky náhradních dílů po dobu 25 let.

Bonnský dopravní podnik provozuje tramvaje na třech linkách, ve městě jezdí tramvaje z první poloviny 90. let od firmy Duewag. Od nových tramvají si dopravní podnik slibuje výrazné snížení nákladů na údržbu a zvýšení spolehlivosti.

Tagy 41T Bonn Dopravní podnik Bonn ForCity Smart Německo Rail Tec Arsenal Škoda Transporation
7 komentářů