Škoda Group loni zvýšila tržby o čtvrtinu na 764 milionů eur

Elektrické jednotky Škoda pro Lotyšské státní dráhy (Pasažieru vilciens). Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýElektrické jednotky Škoda pro Lotyšské státní dráhy (Pasažieru vilciens). Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

V roce 2022 vytvořila Škoda Group více než 900 nových pracovních pozic.

Strojírenská skupina Škoda Group má za sebou úspěšný rok. Tržby loni vzrostly meziročně o 26 procent na 763,7 milionu eur (cca 18,75 mld. Kč), provozní zisk EBITDA se zvýšil o 22 procent na na 50,2 milionu eur (cca 1,23 mld. Kč). Škoda to dnes oznámila v tiskové zprávě.

„Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie covid-19, která v předchozích letech tvrdě zasáhla celý dodavatelský řetězec, a dopadům ruské invaze na Ukrajinu, dosáhla Škoda Group v roce 2022 stabilních výsledků se zvýšenou úrovní tržeb a EBITDA,“ uvedla firma.

Podle generálního ředitele Didiera Pflegera, který Škodu vede od loňského února, se v loňských výsledcích projevuje nastolený transformační program. „V rámci skupiny se zvýšily nejen finanční ukazatele, ale také výrobní kapacita a výkonnost. V roce 2022 jsme dodali 213 vozů a počet výrobních hodin meziročně stoupl o 29 procent na 4,4 milionu,“ řekl Pfleger.

Krátce po jeho nástupu začala Škoda loni vytvářet novou organizační strukturu a strategii. Skupina otevřela novou pobočku v Itálii a začátkem roku 2023 získala nové podniky v Rakousku (Molinari Rail) a Belgii (The Signalling Company). V roce 2022 vytvořila Škoda Group více než 900 nových pracovních pozic.

Tagy Škoda Group
3 komentáře