Škoda dodala do německého Schöneiche poslední tramvaj ForCity Smart Artic

Třetí tramvaj ForCity Smart Artic pro německé Schöneiche. Pramen: Škoda TransportationTřetí tramvaj ForCity Smart Artic pro německé Schöneiche. Pramen: Škoda Transportation

Finská společnost Škoda Transtech, která patří do skupiny Škoda Transportation, získala homologaci pro třetí tramvaj ForCity Smart Artic pro německé

Finská společnost Škoda Transtech, která patří do skupiny Škoda Transportation, získala homologaci pro třetí tramvaj ForCity Smart Artic pro německé město Schöneiche. Škoda to oznámila v tiskové zprávě.

Dopravní podnik v Schöneiche u Berlína koupil dvě tramvaje ForCity Smart Artic už v říjnu 2018. Šlo o vozidla, která byla dříve v provozu v Helsinkách. V loňském roce si dopravní podnik objednal třetí tramvaj; její výroba proběhla v závodě Škody v Otanmäki.

„Jsme rádi, že jsme získali všechna povolení k provozu v Německu a poslední tramvaj z této série Škoda ForCity Smart Artic slouží v provozu s cestujícími v Německu. Jedná se o stoprocentně nízkopodlažní vozidlo, které poskytuje komfortní a spolehlivou jízdu. Škoda Transtech ji vyvinula v úzké spolupráci s dopravním podnikem v Helsinkách,“ uvedl Zdeněk Majer, předseda představenstva Škody Transtech a senior viceprezident skupiny Škoda Transportation.

Jednosměrná tříčlánková tramvaj ForCity Smart Artic má metrový rozchod, je dlouhá 27,4 metru a plně nízkopodlažní.

Skupině Škoda Transportation se v Německu na tramvajovém trhu v posledních letech daří. V loňském roce zvítězila v tendru na dodávku tramvají pro dopravní podnik v Bonnu. Výrobce tam dodá 26 vozidel z platformy ForCity Smart. V roce 2018 Škoda získala zakázku na dodávku tramvají pro dopravní podnik Rhein-Neckar-Verkehr. Celkem osmdesát tramvají v základní dodávce se dostane v příštích letech do provozu na tratích mezi městy Mannheim, Ludwigshafen a Heidelberg. Tramvaje ForCity Classic rovněž slouží v Saské Kamenici.

 

Tagy ForCity Smart Artic Německo Schöneiche Škoda Transtech
7 komentářů