Silničáři v dubnu zavřou silnici I/3 v Benešově, budou dokončovat rondel

Výjezd z křižovatky Červené Vršky. Pramen: ŘSDVýjezd z křižovatky Červené Vršky. Pramen: ŘSD

Stavba křižovatky je řadu měsíců ve skluzu, hotova měla být už loni v říjnu. Kraj ale nepovolil uzavírku.

Řidiči využívající hlavní tah z Prahy na jih (I/3) musejí počínaje úterým počítat s výraznou komplikací v Benešově. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se pustí do třetí a poslední etapy výstavby kruhové křižovatky Červené Vršky a téměř na tři týdny silnici uzavře.

Třetí etapa zahrnuje plnohodnotné napojení křižovatky na silnici směrem na jih na Tábor. Práce budou probíhat zhruba na 150 metrech. Silnice se v místě rozšíří, dojde k výměně konstrukce vozovky nebo osazení svodidel. „Současná konstrukce vozovky není dimenzována na brždění vozidel před křižovatkou,“ sdělil mluvčí ŘSD Martin Buček.

Okružní křižovatka Červené Vršky na I/3 v Benešově. Pramen: ŘSD

Okružní křižovatka Červené Vršky na I/3 v Benešově. Pramen: ŘSD

Stavba křižovatky včetně jejího napojení na silnici I/3 je přitom řadu měsíců ve skluzu, hotova měla být už loni v říjnu. Samotný „kruháč“ silničáři dokončili už 27. září, práce na jeho napojení na jih ale nemohly pokračovat kvůli zákazu odboru dopravy Krajského úřadu Středočeského kraje. Úřad totiž nepovolil uzavírku silnice s poukazem na složitou dopravní situaci, čímž udělal z harmonogramu ŘSD cár papíru.

Nyní silničáři počítají s tím, že práce dokončí 24. dubna. Do té doby budou muset motoristé využívat objížďky po místních komunikacích, při cestě na jih přes obec Pomněnice, v opačném směru přes Benešov.

„V následujících týdnech budou ještě v okolí křižovatky probíhat rekultivační práce a vegetační úpravy, které však již do plynulosti dopravy nezasáhnou, a v červenci pak ještě proběhne položení vodorovného dopravního značení v plastu,“ doplnil Buček.

Tagy Benešov I/3 křižovatka Červené Vršky ŘSD
25 komentářů