Křižovatka u Benešova zůstává provizoriem, kraj zatím nepovolil další etapu stavby

Stavba křižovatky Červené Vršky na silnici I/3. Pramen: ŘSDStavba křižovatky Červené Vršky na silnici I/3. Pramen: ŘSD

Absurdní situace na stavbě u Benešova. Kraj nechce povolit uzavírku a odsouvá dostavbu křižovatky.

Prodleva ve výstavbě okružní křižovatky Červené Vršky narůstá. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zatím nemůže spustit třetí etapu výstavby, která spočívá v jejím napojení na silnici I/3 směrem na Tábor. Krajský úřad stále nechce povolit uzavírku silnice.

Samotnou křižovatku dokončili silničáři už 27. září, práce na napojení „kruháče“ na jih ale nemohly pokračovat kvůli zákazu odboru dopravy Krajského úřadu Středočeského kraje. ŘSD počítalo s tím, že úřad úplnou uzavírku povolí na tři týdny od 5. října.

„Dřívější navrhovaný termín od 21. září nebyl akceptován s ohledem na omezení na pozemních komunikací v Benešově a okolí a z toho plynoucí špatnou dopravní situaci v této lokalitě. Jelikož se však tato situace nezlepšila ani k blížícímu se termínu 5. října, nepřistoupil silniční správní úřad k uzavření části silnice I/3 a vedení dopravy po objízdných trasách,“ napsalo dnes ŘSD v prohlášení.

Okružní křižovatka Červené Vršky na I/3 u Benešova. Pramen: ŘSD

Okružní křižovatka Červené Vršky na I/3 u Benešova. Pramen: ŘSD

Podle úřadu v Benešově a jeho okolí i nadále přetrvávají uzavírky na místních komunikacích a silnicích II. třídy a uzavření silnice I/3 na více než tři týdny by tak mohlo způsobovat každodenní kolaps dopravy v Benešově.

Paradoxem nicméně je, že silničáři původně počítali jen s částečnou uzavírkou silnice I/3 s tím, že ve směru od Tábora by auta mohla jezdit. To ale odmítl Středočeský kraj s tím, že se „nalezla shoda na realizaci této části při úplné uzavírce“. A to v období od 5. do 28. října.

Od pondělí, kdy se počítalo se zahájením třetí etapy stavby, tak nadále zůstane zachován stávající provoz na okružní křižovatce s tím, že řidiči jsou značením upozorněni, že projíždějí stavbou. Zůstává tak možnost využít všech vjezdů i výjezdů.

„Zahájení třetí etapy a dokončení stavby jako celku je nyní závislé na dalším rozhodnutí příslušného silničního správního úřadu. O dalších termínech a opatřeních budeme včas informovat,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Tagy Benešov křižovatka Červené Vršky ŘSD silnice I/3 Top
19 komentářů