Siemens dodá agilisu 23 jednotek Mireo pro provoz v Bavorsku

Jednotky Siemens Mireo pro dopravce agilis. Foto: SiemensJednotky Siemens Mireo pro dopravce agilis. Foto: Siemens

Pro vyšší výkon budou jednotky vybaveny dvěma hnacími nápravami navíc.

Společnost Siemens Mobility získala další velkou zakázku na dodávku elektrických jednotek Mireo. Společnosti agilis Eisenbahngesellschaft mbH & Co dodá celkem 23 čtyřvozových jednotek do konce roku 2024.

Dopravce patřící pod soukromou společnost BeNEX s nimi bude provozovat osobní vlaky v provozním souboru Regensburg/Donautal, konkrétně na nové lince RE 50 (Norimberk – Regensburg – Plattling) a RB 51 (Neumarkt – Regensburg – Plattling).

Nový kontrakt oznámil Siemens v tiskové zprávě. „S jednotkami Mireo od společnosti Siemens měla dopravní společnost agilis v hodnocení kvality nabídek podaných v soutěži uspořádané bavorským objednatelem veřejné dopravy BEG pro síť Regensburg/Donautal jasný náskok před konkurencí,“ řekl Michael Vulpius, generální ředitel mateřské společnosti BeNEX. Firma podle svých slov klade důraz na vysoký komfort pro cestující.

Agilis dosud provozuje v Bavorsku 26 elektrických jednotek Alstom Coradia Continental a 38 motorových vozů RegioShutttle RS 1 v provozním souboru Dieselnetz Franken.

Na rozdíl od jiných prodaných jednotek Siemens Mireo budou vozidla pro agilis vybavena dvěma přídavnými hnacími nápravami. Nová výkonnější verze jednotky má umožnit vyšší zrychlení. Nové jednotky Mireo disponují 216 místy k sezení. U každých nástupních dveří je například víceúčelový prostor, který navíc není omezen sklopnými sedadly. Všechna vozidla jsou vybavena bezbariérovým přístupem pro cestující se sníženou schopnosti pohybu a orientace. Kromě toho je na palubě vozidla plošina pro vozíčkáře, která umožňuje nástup a výstup vozíku ve stanicích s nižšími nástupišti. Cestujícím usnadňuje uložení kufrů velké množství zavazadlových stojanů. Informační systém pro cestující v reálném čase zobrazuje aktuální časy příjezdů a odjezdů, možnosti přestupů na jednotlivých zastávkách. Vozidla budou mít speciálně upravený povrch skel oken pro zlepšení příjmu mobilního signálu. Kromě toho budou mít cestující ve vlacích k dispozici bezplatnou wifi. Jednotky budou vyráběny v závodě Siemensu v Krefeldu.

Tagy agilis Bayerische Eisenbahngesselschaft (BEG) BEG Siemens Mireo Siemens Mobility
10 komentářů