DB Regio objednaly 18 jednotek Siemens Mireo pro vlaky v Lužici, budou s dobíječkami na kola

Jednotka Siemens Mireo pro Deutsche BahnJednotka Siemens Mireo pro Deutsche Bahn

Společnost Siemens vyhrála zakázku na osmnáct třívozových elektrických jednotek pro DB Regio. Vlaky nasadí státní dopravce v provozním souboru Lužice,

Společnost Siemens vyhrála zakázku na osmnáct třívozových elektrických jednotek pro DB Regio. Vlaky nasadí státní dopravce v provozním souboru Lužice, který pokrývá provoz v části Saska a Braniborska.

Kontrakt oznámila společnost DB Regio v tiskové zprávě. Zakázku na provoz vlaků získala DB Regio od dopravního svazu Berlín – Braniborsko (Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg – VBB), který soutěž organizoval z pověření spolkové země Braniborsko a dopravního svazu v Lipsku.

Třívozové jednotky mají kapacitu 180 sedících cestujících, jsou plně bezbariérové. Siemens je vybaví standardně podle požadavků objednatelů například Wi-Fi, klimatizací či elektrickými zásuvkami. Novinkou pro cestování vlakem jsou stanice pro dobíjení elektrokol nebo bezdrátové nabíjení telefonů umístěné ve stolcích. „Je to způsob, jak do vlaků přilákat ještě více lidí než dosud,“ řekl Joachim Trettin z DB Regio.

Pro Siemens jde o další objednávku na jednotky Mireo, podle tiskové zprávy počet těchto jednotek stoupne už na téměř 180.

DB Regio je nasadí na tyto linky:

RB11 Frankfurt nad Odrou – Chotěbuz – Finsterwalde – Falkenberg (Elster)

RB49 Chotěbuz – Ruhland – Elsterwerda-Biehla – Falkenberg (Elster)

RE10 Frankfurt nad Odrou – Chotěbuz – Falkenberg (Elster) – Eilenburg – Lipsko

RE10V Chotěbuz – Lipsko

RE13 Chotěbuz – Senftenberg – Elsterwerda

Provozní soubor Lužice

Provozní soubor Lužice

Tagy Braniborsko DB Regio Lužice Sasko siemens Siemens Mireo
15 komentářů