Siemens dodá 15 lokomotiv Vectron společnosti Medway Belgium

Lokomotiva Siemens Vectron. Pramen: Siemens MobilityLokomotiva Siemens Vectron. Pramen: Siemens Mobility

Společnost Siemens Mobility již prodala více než 1 800 lokomotiv Vectron.

Společnost Siemens Mobility získala zakázku na dodávku 15 lokomotiv Vectron pro firmu Medway Belgium, kterou před rokem založila nadnárodní skupina MSC (Mediterranean Shipping Company). Hlavním zájmem skupiny jsou námořní přepravy. Nové lokomotivy mají posílit pozice v nákladní železniční přepravě.

Lokomotivy budou moci jezdit ve 12 zemích, určeny budou k především na spojení západ – východ. Firma s nimi počítá pro přepravy lodních kontejnerů z Antverp směrem do Nizozemí, Německa, Rakouska, Polska, České republiky nebo Maďarska.

Lokomotivy vyráběné v závodě Siemens Mobility v Mnichově-Allachu mají maximální výkon 6 400 kW a maximální provozní rychlost 160 km/h. Kromě požadovaných národních zabezpečovacích zařízení budou vybaveny i ETCS. „Touto zakázkou jsme získali nového zákazníka, společnost Medway Belgium,“ řekl Albrecht Neumann, generální ředitel pro kolejová vozidla Siemens Mobility.

„Vidíme velký smysl v investicích do našich intermodálních kapacit, protože zákazníci jsou stále více motivováni k využívání železnice při přepravě nákladu po souši,“ doplnil Salvatore Prudente, výkonný ředitel Medway.

Společnost Siemens Mobility již prodala více než 1 800 lokomotiv Vectron. Pro provoz jsou schváleny v Belgii, Bulharsku, České republice, Dánsku, Finsku, Chorvatsku, Itálii, Maďarsku, Německu, Nizozemsku, Norsku, Polsku, Rakousku, Rumunsku, Srbsku, Slovensku, Slovinsku, Švédsku a Švýcarsku.

Tagy Medway Belgium MSC Siemens Mobility Siemens Vectron
2 komentáře