Šéf popradského letiště rezignoval, zaměstnanci své výpovědi stáhnou

Airbus A320 společnosti Wizz Air odlétá z letiště Poprad - Tatry. Foto: Letisko Poprad - TatryAirbus A320 společnosti Wizz Air odlétá z letiště Poprad - Tatry. Foto: Letisko Poprad - Tatry

Petera Dujavu byla připravena odvolat i vláda, na kterou se před nedávnem obrátili sami pracovníci letiště.

Ředitel a předseda představenstva Letiště Poprad-Tatry Peter Dujava rezignoval na svou funkci. Učinil tak poté, co se na jeho osobu strhla vlna kritiky ze strany zaměstnanců letiště. Ti před nedávnem informovali o podání hromadných výpovědí ministra dopravy. Sesazení ředitele z funkce bylo jejich jediným požadavkem. Po čtvrtečním oznámení Dujavy o odstoupení z funkce zaměstnanci slíbili, že své výpovědi stáhnou.

„Vzhledem k tomu, že mi záleží na bezproblémovém a neomezeném chodu provozu letiště, což jsem potvrdil i ekonomickými výsledky a současnou kondicí společnosti, přijal jsem osobní rozhodnutí související se vzdáním se funkce předsedy představenstva akciové společnosti Letiště Poprad-Tatry,“ uvedl Dujava, který byl na svém postu od roku 2020. Jak dále uvedl, za svou prací a výsledky si stojí a tvrdí, že primární roli, kterou od hlavního akcionáře dostal, naplnil.

Jak jsme již informovali, zaměstnanci popradského letiště však poukazovali na nesnesitelnou šikanu, tzv. bossing a papalášství ze strany jejich ředitele. Mediální obraz letiště se měl zásadně lišit od skutečného dění za jeho zdmi. Sociální sítě letiště oplývají pozitivně naladěnými příspěvky, realita však má být jiná.

Na popradské letiště ve čtvrtek zamířili také zástupci slovenské vlády, jakožto majoritního akcionáře. Byli připraveni uskutečnit kroky vedoucí k odvolání současného ředitele, ten se ovšem rozhodl odejít sám.

Hromadná výpověď se týkala asi 50 pracovníků, podle kterých situaci na letišti nejlépe vystihoval vstup na letiště, kde visela fotka ředitele, „aby všichni při příchodu do práce viděli, čí je to letiště“. Šéfa Dujavu, který byl mimo jiné svými zaměstnanci obviněn také z aktivit, které se příčí dobrým mravům, etice a pracovním povinnostem zaměstnanců letiště, krok nespokojených zaměstnanců tehdy zaskočil, a informace označil za nepravdivé, vedoucí k diskreditaci jeho osoby.

Poprad má momentálně kromě několika charterových letů do dovolenkových destinací jediné pravidelné letecké spojení. Provozuje jej nízkonákladový dopravce Wizz Air. Ten létá z pod Tater dvakrát týdně do Londýna. Linku se podařilo udržet i během pandemie. Jedním z cílů Dujavy bylo například zprovoznění nákladních letů, které z Popradu doposud nelétaly. V plánech byl také příchod firmy pro servisování Boeingů 777, Dujava proto připravoval potřebné úpravy přistávací dráhy.

Tagy Letiště Poprad-Tatry TAT
6 komentářů