Popradské letiště řeší hromadné výpovědi. Zaměstnancům vadí vedení, prosí o pomoc vládu

Airbus A320 společnosti Wizz Air odlétá z letiště Poprad - Tatry. Foto: Letisko Poprad - TatryAirbus A320 společnosti Wizz Air odlétá z letiště Poprad - Tatry. Foto: Letisko Poprad - Tatry

Situace na letišti je podle pracovníků diametrálně odlišná od obrazu v médiích.

Zaměstnanci popradského letiště podávají hromadné výpovědi. Odvolávají se na nesnesitelnou šikanu ze strany nového ředitele, tzv. bossing a papalášský přístup. Výpovědi jsou ochotni stáhnout jen tehdy, pokud dojde k odvolání ředitele z funkce ze strany vlády. Ta totiž jako 97% vlastník akciové společnosti Letisko Poprad-Tatry Petra Dujavu do ředitelské funkce dosadila. Informovaly o tom aktuality.sk.

Podle nespokojených zaměstnanců se mediální obraz popradského letiště zásadně liší od skutečného dění za jeho zdmi. Sociální sítě letiště oplývají pozitivně naladěnými příspěvky, realita je však údajně jiná.

„Tímto chceme informovat veřejnost o skutečné situaci na letišti v Popradu, která je diametrálně odlišná od toho, co je prezentováno v médiích a na sociálních sítích,“ tvrdí zaměstnanci státní společnosti Letiště Poprad-Tatry. „Vedení letiště se změnilo v září roku 2020, ale po dvou letech, ačkoli sneseme hodně a byli jsme i dopředu vyrozuměni o možném chování pana ředitele, je už situace neúnosná. Zatímco v médiích a na papíře vykazuje letiště dobré výsledky, zevnitř dochází k rozvratu společnosti. Pro dlouhodobou šikanu a arogantní přístup výkonného ředitele a předsedy představenstva společnosti Letiště Poprad-Tatry, a. s. jsme se po důkladném zvážení a vyhodnocení celé situace rozhodli podat hromadnou výpověď,“ citují zaměstnance aktuality.sk.

Celou situaci podle zaměstnanců nejlépe vykresluje vstup na letiště, kde visí fotka ředitele, „aby všichni při příchodu do práce viděli, čí je to letiště“. Šéfa letiště Petra Dujavu, který je mimo jiné obviněn také z aktivit, které se příčí dobrým mravům, etice a pracovním povinnostem zaměstnanců letiště, krok nespokojených zaměstnanců zaskočil.

„Informace v dopise, které směřují k diskreditaci mé osoby považuji za irelevantní a nepravdivé, dokonce zaslané formou anonymu a bez odsouhlasení všemi zaměstnanci,“ tvrdí Dujava ve statusu letiště na sociální síti.

„Ředitel nastoupil na letiště s tím, že to je jeho letiště a tak se i chová, tak hospodaří s veřejným majetkem nás všech, ale co je horší, situace je ze dne na den horší,“ uvádí se v otevřeném dopise Ministrovi dopravy. Ten slibuje, že situaci důkladně prověří.

Tagy Letiště Poprad-Tatry Poprad TAT
22 komentářů