Scala bude jezdit jako policejní vůz. Škoda porazila Hyundai v miliardovém tendru, stát cenu tají

Škoda Scala. Foto: Škoda AutoŠkoda Scala. Foto: Škoda Auto

Podle ministerstva je cena v soutěži nižší, než stát předpokládal, může si tak policejních vozů koupit více.

Škoda Auto vyhrála opakovanou soutěže na dodávku vozidel v policejním provedení. Poprvé tak budou jezdit policisté k zásahům i s autem Škoda Scala.

Vítězství Škody vyplývá z informací na profilu zadavatele. Jde o rámcovou smlouvu. Podle informací na profilu byl ve hře ještě Hyundai Motor Czech. Hodnota zakázky je 840 milionů korun bez DPH.

Ministerstvo vnitra v soutěži očekávala, že za 840 milionů korun bez DPH pořídí zhruba 1 200 kusů policejních vozidel. „Konečný počet nakoupených vozidel se odvíjí od jednotkové nabídkové ceny vítězného účastníka. Vzhledem k tomu, že jednotková nabídková cena vítěze tendru byla nižší než předpokládaná jednotková cena obdrží Policie ČR více vozidel, než byl původní předpokládaný počet 1 200 kusů,“ uvedla mluvčí ministerstva vnitra Hana Malá.

Stát ve zprávě neuvedl, za jakou cenu za kus jedno vozidlo v policejním provedení koupí. Ministerstvo to vysvětluje tím, že zákon to umožňuje a Škoda Auto si přála zachovat obchodní tajemství.

Policie v současnosti nevlastní žádná vozidla typu Škoda Scala v policejním provedení. „Bude to jejich první nákup. Policie nakupovala tento typ vozidel v komerčním provedení s možností pořízení skrytého výstražného zařízení,“ dodala Malá. Jde o zakázku, kterou stát uzavřel letos na začátku roku.

Podle smlouvy dodá automobilka vozy s benzínovými motory o výkonu 110 kW a sedmistupňovou automatickou převodovkou.

Tagy Hyundai Motor Czech Ministerstvo vnitra Policejní vozy Policie ČR Škoda Auto Škoda Scala
133 komentářů