Ryanair začne létat z Pardubic do Alicante třikrát týdně

Boeing 737-800 společnosti Ryanair přistává v Pardubicích. Foto: Letiště PardubiceBoeing 737-800 společnosti Ryanair přistává v Pardubicích. Foto: Letiště Pardubice

Podle rezervačního systému počítá Ryanair s lety každý den také mezi Brnem a Londýnem.

Letecká společnost Ryanair navýšila počet letů mezi Pardubicemi a Alicante na tři týdně. Vyplývá to z rezervačního systému dopravce, navýšení letů potvrdilo Letiště Pardubice.

Ryanair bude létat do Alicante v pondělí, čtvrtek a pátek, každý den jsou časy letů jiné. V pondělí je odlet z Pardubic v 10:15, ve čtvrtek ve 20:30, v pátek v 16:30. Ve směru ze Španělska pak je odlet v pondělí v 6:55, ve čtvrtek v 17:10 a v pátek ve 13:15. Ceny zpátečních letenek jsou pod dvěma tisíci korun.

Pardubice jsou jediným letištěm, kam se z Česka do španělského Alicante létá. Ryanair letos zatím podle rezervačního systému plánuje spojení do Španělska z Česka jinak omezit: v letním letovém řádu zcela chybí Barcelona z Prahy. Firma ale uvedla, že letový řád ještě finalizuje.

V Pardubicích je aktuálně provoz omezen na jeden let týdně společnosti Wizz Air do Kyjeva a jeden týdně do Lvova. Ukrajinská společnost SkyUp Airlines zatím plánuje obnovení letů do Kyjeva na začátku března.

Ryanair včera začal prodávat opět spojení z Ostravy do Londýna, v prodeji je také linka z Brna do Londýna. Začít má v květnu, do prázdnin s dvěma lety týdně, pak čtyřmi.

Tagy Alicante Letiště Pardubice PED PED-ALC Ryanair
28 komentářů