Stadler ukázal podobu nové tramvaje pro Alicante a Valencii

Nová tramvaj pro Alicante a Valencii. Foto: Stadler RailNová tramvaj pro Alicante a Valencii. Foto: Stadler Rail

Součástí zakázky je opce na dvanáct tramvají.

Švýcarská společnost Stadler Rail ukázala podobu nové tramvaje, kterou bude dodávat pro španělská města Valencia a Alicante. Tramvaje vyrobí ve svém závodě ve Valencii.

O vítězství Stadleru již v únoru informoval dopravce Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) na svých stránkách. Společnost provozuje tramvajovou síť v obou městech. Hodnota zakázky na šestnáct nových tramvají je 84,3 milionu eur bez DPH. Podle dopravce se nepřihlásil nikdo jiný. Součástí smlouvy je opce na dodávku dalších až dvanácti tramvají v sériích po šesti kusech.

Dopravce počítá že na nákup získá evropskou dotaci. První série tramvají má jezdit v Alicante. Hotové mají být do 32 měsíců od podpisu smlouvy, první má být dodána do dvou let. V současné době má FGV v provozu 46 tramvají v síti Metrovalencia a 22 vozidel v síti TRAM d’Alacant. Nové tramvaje mají přepravit až 404 cestujících.

Stadler uspěl s modelem Tramlink. Jde o koncept vozidel, který Stadler získal koupí závodu společnosti Vossloh ve Valencii (konkrétně v Albuixech). FGV už tyto tramvaje má, ale ve starší verzi. Nové bude označovat jako řadu 4500.

Tramvaje budou plně nízkopodlažní s novým typem otočných podvozků. Mají být podobné jako nová generace tramvají Tramlink pro Ženevu a Lausanne. Budou 45 metrů dlouhé a 2,4 metru široké.

Tagy Alicante Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana Španělsko Stadler Rail Tramlink Valencia
4 komentáře