Ryanair ruší většinu letů, pro duben a květen počítá s úplným uzemněním

Ryanair a jeho Boeing 737-800. Foto: RyanairRyanair a jeho Boeing 737-800. Foto: Ryanair

Největší evropská aerolinka Ryanair ruší počínaje dneškem drtivou většinu letů. Pro duben a květen pak předpokládá, že na zemi zůstanou

Největší evropská aerolinka Ryanair ruší počínaje dneškem drtivou většinu letů. Pro duben a květen pak předpokládá, že na zemi zůstanou všechna letadla. Šéf Ryanairu Michael O’Leary to dnes oznámil v prohlášení k zákazníkům s tím, že bude záležet na doporučení vlád jednotlivých států.

Oznámení se týká všech firem ve skupině, tedy i leteckých společností Buzz, Lauda a Malta Air. „Budeme se snažit udržet naše letadla, posádky a mechaniky v pohotovosti, abychom se po zdolání pandemie Covid-19 mohli bez problémů vrátit k létání,“ uvedl O’Leary. Letadla skupiny nabídl do služeb vlád, které organizují repatriační lety nebo převoz zdravotnických pomůcek.

Zákazníkům, kterým byl zrušen let, doporučil, aby vyčkali na informačním e-mail. Ten by měl dorazit během příštích dvou týdnů a má obsahovat možnosti dalšího postupu. O’Leary naopak nedoporučuje volat na infolinky firmy. „Vedle bezprecedentního omezení provozu jsme museli v rámci opatření proti nákaze snížit na polovinu i počet operátorů,“ doplnil manažer. Zbylí zaměstnanci budou mít podle něj na starosti především organizaci repatriačních letů.

Tagy koronavir Ryanair uzemnění
28 komentářů